معاون وزير ارتباطات با شفاف سازي کاهش قيمت ترافيک داخلي براي 3 شرکت و 3 سايت، گفت: دولت سودي از تجارت فروش ترافيک بين سايتهاي پربازديد و اپراتورها ندارد و تسهيل گر است.
وايمکس نيوز - آخر هفته گذشته مراسمي در وزارت ارتباطات و با حضور شرکت ارتباطات زيرساخت با عنوان امضاي تفاهم نامه اپراتورهاي اينترنتي براي کاهش تعرفه ترافيک داخلي کاربران نهايي برگزار شد.
پيرو اين تفاهم ابهام و سوالاتي درباره انتخاب اين 3 شرکت و 3 سايت از سوي وزارت ارتباطات براي کاهش قيمت پهناي باند مشترکان مطرح شده که محمد جواد آذري جهرمي در گفت و گو با خبرنگار فارس با توضيح جزئيات اين تفاهم، در اين باره شفاف سازي کرد.
مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت گفت: اين تجارت اساساً متعلق به دولت نيست و دولت سودي در آن ندارد بلکه دولت تسهيل گر اين تجارت به نفع توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در کشور است.
وي اظهار داشت: يک بخش بيطرف تجاري در مرکز نيکس يکي از مراکز شرکت زيرساخت وجود دارد که اين امکان را فراهم مي کند که سرويسدهندگان لايه دسترسي و ارائه دهندگان محتوا درباره ترافيک خود تصميم گيري کنند، آنها مي توانند با مشارکت با يکديگر تبادل ترافيک کنند.
وي توضيح داد: در گذشته که مشارکت زيادي بين شرکت ها نبود، بابت ترافيک اين شرکتها که به شرکت زيرساخت منتقل مي شد، زيرساخت از آنها هزينه دريافت مي کرد که اکنون ديگر اين هزينه دريافت نميشود.
جهرمي تصريح کرد: ترافيک متعلق به توليدکننده محتوا است و شرکت هاي لايه دسترسي مصرفکننده محتوا هستند. براي مثال درآمد سايتهايي مانند آپارات و تله ويبيون از تبليغات است و از ترافيک نيست. اين تبليغات زماني موثق است که توسط کاربران بيشتري استفاده و ديده شود. بنابراين براي اين شرکتها به صرفهتر است که قيمت پهناي باند و قيمت دسترسي کاربر ارزانتر باشد.
وي ادامه داد: براي کاهش قيمت پهناي باند براي کاربر، اين سايتها ميتوانند با سرويسدهندهها (اکنون مانند رايتل) تفاهم کنند که ترافيک خود را به سرويسدهنده واگذار کنند به شرطي که اپراتور سهم سايت را از کاربر نگيرد و هزينه دسترسي را براي کاربر ارزان تر کند.
جهرمي افزود: اين همکاري ميتواند 2 حالت داشته باشد؛ يا مانند يکي از شرکت ها، درصدي از تبليغات خود را به سرويسدهنده بدهد يا مانند سايت ديگري ترافيک خود را به سرويس دهنده بفروشد که اين الگو سخيف ترين نوع تجارت در اين بخش است.
الزامي براي کاهش قيمت سرويس نهايي ايجاد مي شود؟
جهرمي در پاسخ به اين سؤال که آيا اين تفاهم الزامي در کاهش قيمت سرويس نهايي براي سرويس دهنده ايجاد ميکند، گفت: قيمت سرويس کاربر نهايي با مصوبه کميسيون تنظيم مقررات که هم اکنون در دست بررسي است تغيير خواهد کرد و اين تفاهم طبق قانون براي کاهش قيمت الزامآور نيست.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ادامه داد: اما پيرو ضرورت تعيين مدل اقتصادي شبکه ملي اطلاعات تکليفي براي اصلاح مدل اقتصادي پهناي باند در شرکت زيرساخت براي خود قائل هستيم و اين تفاهم شرايطي ايجابي براي کاهش قيمت در بازار رقابتي را رقم خواهد زد.
وي توضيح داد: بر اساس مدل جديد همکاري اپراتورهاي اينترنتي براي کاهش تعرفه ترافيک داخلي، اگر سرويسدهندهاي امکان اين کاهش قيمت را براي کاربران خود فراهم نکند، در رقابت با ساير سرويسدهندگان جا خواهد ماند و کاربران خود را به رقبا واگذار خواهد کرد.
جهرمي تصريح کرد: بنابراين در اين روش از 140 ميليارد توماني سود سالانه اي که قبلا از محل انتقال ترافيک داخلي به شرکت زيرساخت، عايد اين شرکت مي شد و اکنون حذف شده، بخشي به کاربران رسيده است.
چرا کاهش قيمت براي مشترکان 3 شرکت و 3 سايت؟
جهرمي در پاسخ به اين پرسش که چرا کاهش قيمت پهناي باند مشترکان درباره شرکت رايتل، آسياتک و شاتل و 3 سايت آپارات، فيليمو و تله وبيون اتفاق خواهد افتاد، گفت: اين تجارت اساساً متعلق به دولت نيست و زيرساخت نه تنها از بخشي از سود خود در اين باره صرف نظر کرده، بلکه سودي نيز دريافت نمي کند.
مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت گفت: هدف از امضاي اين تفاهم نامه با حضور زيرساخت پردهبرداري از اين حرکت و اطلاعرساني از وجود اين همکاري است تا اين فرايند با آگاهي کاربران در بازار تسريع شود.
وي اضافه کرد: همچنين اين اقدام در قدم براي اين 6 شرکت انجام شد زيرا آمادگي قبلي بيشتري داشتند و اگرچه الزامي در اين همکاري نيست، اما اميدواريم آگاهي کاربران و توقع عمومي الزامي به شرکت ها براي پيوستن به اين حرکت باشد.
منبع : فارس